Άρθρο στα "Πολιτικά"

 Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εορτών, οι καρδιές ζεσταίνονται από τη λάμψη των φώτων που αναβοσβήνουν, το άρωμα των φρεσκοψημένων μπισκότων και τις χαρούμενες μελωδίες από τα κάλαντα. Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή γιορτής, συναδέλφωσης και πνεύματος προσφοράς. 

Η ικανότητα του Άγιου Βασίλη να πλοηγείται στις καμινάδες και τις στέγες είναι απόδειξη της τακτικής του ικανότητας, όπως οι περίπλοκοι ελιγμοί που παρατηρούνται σε έναν αγώνα σκακιού υψηλού επιπέδου. Οι παίκτες πρέπει να προβλέπουν τις κινήσεις του αντιπάλου τους και να προσαρμοστούν στην μεταβαλλόμενη δυναμική, όπως ο Άγιος Βασίλης που προσαρμόζει τη διαδρομή του με βάση τις καιρικές συνθήκες και τα απροσδόκητα εμπόδια.

Στον περίπλοκο χορό του σκακιού, ανακαλύπτουμε μια όμορφη ταύτιση με τη μαγεία των Χριστουγέννων. Και τα δύο περιλαμβάνουν στρατηγικό σχεδιασμό, στοχαστική εκτέλεση και τη χαρά των κοινών εμπειριών. Καθώς οι οικογένειες μαζεύονται γύρω από το τζάκι, ανταλλάσσοντας δώρα και δημιουργώντας αναμνήσεις, ας μην ξεχνάμε τη διαχρονική σοφία που βρίσκεται στα εξήντα τέσσερα τετράγωνα της σκακιέρας – ένα δώρο από μόνο του, που περιμένει να το ξετυλίγουν όσοι εκτιμούν την τέχνη της στρατηγικής και του μαγεία των εορτών. Αυτά τα Χριστούγεννα, λοιπόν, μαζέψτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στήστε τη σκακιέρα και αφήστε τη στρατηγική χαρά του σκακιού να εμπλουτίσει τις γιορτινές σας γιορτές. Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο  τουρνουά σκάκι για το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 16:00, συμβολικά δώρα για όλους: www.somitilinis.gr

Μιχάλης Αϊβαλιώτης


Σχόλια