ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΟ ΣΚΑΚΙ




Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης, σε μια εντυπωσιακή επανεμφάνιση στα διασυλλογικά πρωταθλήματα μετά από πέντε χρόνια, αναδείχθηκε δευτεραθλητής τόσο στο Ομαδικό Πρωτάθλημα όσο και στο Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου. 
Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες διεξήχθησαν φέτος στην Χίο, από 15 έως 18 Απριλίου 2015, στο Ξενοδοχείο  «Χανδρής». Συνδιοργανώθηκαν από την Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου και τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου - Βιβλιοθήκη ο «Φάρος», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Περιλάμβαναν τρείς διαφορετικές διοργανώσεις: το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου (Προκριματικός Όμιλος Α’ Εθνικής), το Ομαδικό Κύπελλο Αιγαίου και το Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων. Στους αγώνες πήραν μέρος οι ακόλουθοι σύλλογοι: ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης, ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας «Ιωάννης Τσελέπης», ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος», ο Σύλλογος Σκακιστών Σύρου, ο Σκακιστικός Όμιλος  Παναγίας Καλλιμασιάς Χίου και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου - Βιβλιοθήκη ο «Φάρος».

Το Ομαδικό Πρωτάθλημα Αιγαίου διεξάγεται με δεκαμελή σύνθεση (4 ανδρικές, 1 γυναικεία και 5 νεανικές - παιδικές σκακιέρες). Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις κατέλαβε την δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτη την έμπειρη ομάδα του Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου. Πρωταθλήτρια Αιγαίου αναδείχθηκε η πανίσχυρη ομάδα της Ικαρίας, η οποία πήρε και το εισιτήριο για την Α’ Εθνική κατηγορία. Στο Κύπελλο Αιγαίου (το οποίο διεξάγεται με τετραμελείς συνθέσεις ανεξαρτήτου φύλου και ηλικίας και σύστημα νοκ-άουτ) ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης μετά από δύο δραματικές προκρίσεις με Σάμο και Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου έφτασε στον τελικό και κατέλαβε επίσης την δεύτερη θέση πίσω από την Ικαρία. Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων (εξαμελής σύνθεση από αγόρια και κορίτσια ηλικίας έως 16 ετών) οι μικροί του Σ.Ο.Μ. μετά από αξιοπρεπέστατη εμφάνιση έφτασαν στον μικρό τελικό, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Με τα χρώματα του Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης αγωνίστηκαν συνολικά οι ακόλουθοι σκακιστές: Στις αντρικές σκακιέρες ο αρχηγός της ομάδας Στράτος Καμινέλλης και οι Γιώργος Μπανταβάνης, Παναγιώτης Χατζέλλης και Δημήτρης Λάμπρου, στην γυναικεία σκακιέρα η εξαιρετική Μαρία Αναιρούση και στις εφηβικές και παιδικές σκακιέρες οι Στράτος Ρόβος, Μιχάλης Δαλδαράς, Άκης Λάμπρου, Γιώργος Δαλδαράς, Σοφία Μυρωδέλλη, Σοφία Τελωνιάτη, Γιάννης Πεντογέννης, Δημοσθένης Θεοδοσίου, Παύλος Νικολαΐδης και Θεόδωρος - Ιωάννης Τελωνιάτης. 

Σχόλια