ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 16 ΕΤΩΝ




Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου η Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων κάτω των 16 ετών, η οποία έλαβε χώρα στην πόλη Győr της Ουγγαρίας με την συμμετοχή 54 συνολικά ομάδων από 38 χώρες. Οι ομάδες ήταν τετραμελείς με ένα επιπλέον αναπληρωματικό σκακιστή. Σύμφωνα με την προκήρυξη ένας εκ των σκακιστών θα έπρεπε υποχρεωτικώς να είναι κορίτσι, αν και στην πράξη ο όρος αυτός καταστρατηγήθηκε.  Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Ινδίας με 18 βαθμούς σε 10 γύρους, δεύτερη η Ρωσία με 17 βαθμούς και τρίτο το Ιράν με 16. 
Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από μία ισχυρή ομάδα αποτελούμενη από τους Ν. Θεοδώρου, Γ. Δρακουλάκο, Σ. Κούρκουλο - Αρδίτη, Φ.- Β. Τσίρο και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Αντώνης Βραγοτέρης. Η ομάδα μας συγκέντρωσε 12 βαθμούς σημειώνοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες και κατέλαβε την τιμητική 16 θέση (επί 54 ομάδων). Οι δυνατότητες της ομάδας ήταν για ακόμη υψηλότερη κατάταξη ωστόσο στάθηκε άτυχη καθώς και οι 4 ήττες της ήταν οριακές (1,5 - 2,5). Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης συγχαίρει θερμά τα παιδιά και τον προπονητή τους, αλλά και τους γονείς τους οι οποίοι χρηματοδότησαν οι ίδιοι (!) την αποστολή.

           

Οι φωτογραφίες της θρυλικής Τζούντιτ Πόλγκαρ, της Σταυρούλας Τσολακίδου και του Σταμάτη Κούρκουλου – Αρδίτη προέρχονται από το επίσημο site της διοργάνωσης http://wyco2014.chess.hu/

Σχόλια