Εσωτερικό Πρωτάθλημα Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης 2013 - 2014



Το Σάββατο 10 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εσωτερικό Πρωτάθλημα του ΣΟΜ (το πρώτο μετά το 1010!) το οποίο ξεκίνησε στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Αγωνίσθηκαν επτά σκακιστές διαφόρων ηλικιών, με σύστημα Round-Robin δύο γύρων (έπαιξαν όλοι με όλους και με τα δυο χρώματα, 12 παρτίδες ανά παίκτη συνολικά) και με standard χρόνο σκέψης (90 λεπτά για 40 κινήσεις + 30 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα + 30 sec/κίνηση από την πρώτη κίνηση). Οι αγώνες διεξάγονταν κάθε Σάββατο απόγευμα στο Ξενοδοχείο Αργώ, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Στην βαθμολογία πρώτευσαν ο Γιώργος Μπανταβάνης με 11,5 βαθμούς (σε 12 παρτίδες), ο δεκαεξάχρονος Στράτος Ρόβος με 8,5 και ο μόλις δεκατριάχρονος Κωνσταντίνος-Γεώργιος Λάμπρου με 7,5 βαθμούς. Ακολούθησαν οι Παναγιώτης Χατζέλλης (6,5), Μιχάλης Δαλδαράς (4), Στράτος Βασιλικιώτης (3,5) και ο μικρός Γιώργος Δαλδαράς (0,5).
Αναλυτικά αποτελέσματα και βαθμολογία στον παρακάτω Πίνακα.

Οι παρτίδες ήταν στο σύνολό τους μαχητικές (μικρό ποσοστό ισοπαλιών) και σε σημαντικό ποσοστό υψηλού σκακιστικού επιπέδου. Το τουρνουά αποτέλεσε μια πρώτης τάξης προπόνηση και για τους έμπειρους αλλά πολύ περισσότερο για τους νεώτερους σκακιστές μας, ενόψει των μελλοντικών τους αγωνιστικών υποχρεώσεων. Παράλληλα συνετέλεσε στην σύσφιξη των σχέσεων των σκακιστών μας και κυρίως προσέφερε απλόχερα την απόλαυση και τη δημιουργική χαρά του παιχνιδιού που μόνο το σκάκι μπορεί να δώσει.
Η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων του Εσωτερικού Πρωταθλήματος θα γίνει μαζί με την αντίστοιχη απονομή του 1ου Μαραθώνιου Ράπιντ, σε ειδική σκακιστική εκδήλωση που θα ανακοινώσει ο Σύλλογος μας το αμέσως επόμενο διάστημα.   
  

Σχόλια