Τουρνουά σκάκι στη Βρισά

Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά το Τουρνουά σκάκι που έγινε στη Βρισά. Από τον διοργανωτή Στρατή Νικέλλη παίρνουμε την παρακάτω ανταπόκριση:

Ολοκληρώθηκε το τουρνουά σκακιού που διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη "Κ. Τσέλεκα" της Βρίσας. Οι αγώνες του τουρνουά χωρίστηκαν σε τρεις ηλικιακές βαθμίδες: Μαθητών Δημοτικού σχολείου, μαθητών Γυμνασίου και ενηλίκων (όπου συμπεριλήφθηκαν και οι μαθητές του Λυκείου) Οι αγώνες διεξήχθησαν με το σύστημα του "volley ball" δηλαδή σε κάθε ζευγάρι αναδεικνύονταν νικητής όποιος πετύχαινε 2 νίκες.
Στην πρώτη κατηγορία συμμετείχαν 11 μαθητές απ' το Δημοτικό σχολείο Βρίσας. Στις άλλες δυο κατηγορίες δημιουργήθηκαν δυο όμιλοι ένας στη Βρίσα και ένας στον Πολιχνίτο. Οι τελικές δυάδες από κάθε χωριό έδωσαν την τετράδα των ημιτελικών αγώνων της κατηγορίας. Στην κατηγορία του Γυμνασίου κάθε όμιλος είχε 8 διαγωνιζόμενους ενώ στην κατηγορία των ενηλίκων ο όμιλος της Βρίσας είχε 8 και του Πολιχνίτου 12 διαγωνιζόμενους.
Βραβεύτηκαν ο νικητής και ο φιναλίστ κάθε κατηγορίας. Σ' αυτούς  θα δοθεί χρυσό και ασημένιο αντίστοιχα μετάλλιο, έντυπο βράβευσης και έπαθλο. Τα έπαθλα για τους πρώτους νικητές είναι ένα MP3 player, μια φωτογραφική μηχανή και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ στους φιναλίστ θα δοθούν από δυο βιβλία. Τα έπαθλα πρόσφεραν το πρώτο ανώνυμος, το δεύτερο ο Κώστας Σταυρινός και το τρίτο ο Σύλλογος βρισαγωτών Αθήνας. Τα βιβλία πρόσφερε η Βιβλιοθήκη. Ο Κώστας Σταυρινός πρόσφερε επίσης τα μετάλλια.
Οι νικητές είναι: Κατηγορία Δημοτικού: Κούτσικου Ραφαέλα -Δηκελιώτης Γιώργος
Κατηγορία Γυμνασίου: Κούτσικου Ραφαέλα - Καραπαναγιωτίδης Μανώλης
Κατηγορία ενηλίκων: Perparim Vata - Λισέν Μπούζι
Ανακάλυψη του τουρνουά η μικρή Ραφαέλα (μαθήτρια Ε Δημοτικού) η οποία νίκησε και στην κατηγορία του Γυμνασίου.
Η επίδοση των βραβείων θα γίνει την Παρασκευή 28 Μαρτίου.

Μπράβο λοιπόν στους διοργανωτές και ελπίζουμε σύντομα να αναμετρηθούν η Μυτιλήνη, η Παναγιούδα, η Βρισά και όποιο άλλο χωριό της Λέσβου «παίζει» σκάκι.

Σχόλια