12ο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Λέσβου


ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:
            Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης διοργανώνει το 12ο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Λέσβου στο σκάκι, το οποίο θα διεξαχθεί στις  22 Ιανουαρίου 2012 σε αίθουσες του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης(παλαιό Παρθεναγωγείο).


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ:
Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο Μιχάλης Αϊβαλιώτης

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Νομού Λέσβου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε ομίλους Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δηλώσεις συμμετοχής κατά σχολείο στο Μιχάλη Αϊβαλιώτη υπεύθυνο οργάνωσης στο τηλέφωνο και fax 22510 37401, καθώς και στο χώρο των αγώνων μία ώρα πριν από την έναρξή τους μόνο σε ειδικές περιπτώσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟΣ:
Χώρος των αγώνων θα είναι το 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης(παλαιό Παρθεναγωγείο)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
 Οι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012
Ο πρώτος γύρος θα αρχίσει στις 09:30 π.μ. και για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές και μαθήτριες από τις 9:00 να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.
Οι μαθητές θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για κάθε τάξη, με ελβετικό σύστημα (6) έξι γύρων (οι συμμετέχοντες Νηπιαγωγείων θα αγωνιστούν στον όμιλο της 1ης Δημοτικού).
Οι αγώνες θα γίνουν σε κατηγορίες ανάλογα με την συμμετοχή των μαθητών.


ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ:
            Οι αγώνες θα διεξαχθούν με Ελβετικό σύστημα 6 γύρων σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για τα σχολικά πρωταθλήματα. Χρόνος σκέψης ορίζονται τα 15 λεπτά ανά παρτίδα με προστιθέμενο χρόνο 10’ ανά κίνηση. Ειδικά για τα παιδίά των μικρών κατηγοριών (νήπια δημοτικά) μετά το 20λεπτο θα μπαίνουν στο τελευταίο 5λεπτο με χρονόμετρα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
            α) ο μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (το άθροισμα των πόντων κάθε γύρου), γ) Κριτήριο Bucholtz (άθροισμα των πόντων των αντιπάλων, δ) νίκες με τα μαύρα, ε) αγώνας μπαράζ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της Ε.Σ.Ο.


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο Αλέξανδρος Μούλιας. Οι υπόλοιποι διαιτητές θα ορισθούν από την Διεύθυνση των αγώνων που θα είναι σκακιστής του ΣΟΜ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ:
Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία.
Ο πρωταθλητής κάθε τάξης των Δημοτικών, Γυμνασίων καθώς και ο πρωταθλητής των Λυκείων ανακηρύσσονται πρωταθλητές Βορείου Αιγαίου και θα συμμετάσχουν σε διαδικασία επιλογής, η οποία θα οριστεί από την Τοπική  Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου (μετά την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγώνων σε Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο), για την εκπροσώπηση του Αιγαίου στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.
Η απονομή των επάθλων θα γίνει κατά την τελετή λήξης που θα γίνει αμέσως μετά την λήξη των αγώνων.
Αναμνηστικά Διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες.

Ομαδική Βαθμολογία:
            Το πρώτο στην ομαδική βαθμολογία σχολείο (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) θα βραβευτεί με κύπελλο και προκρίνεται για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Η ομαδική βαθμολογία προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών που θα συγκεντρώσουν οι τρεις καλύτεροι παίκτες του κάθε σχολείου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας αυτή αίρεται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια: α) οι βαθμοί του καλυτέρου παίκτη, β) οι βαθμοί του δεύτερου καλύτερου παίκτη, γ) οι βαθμοί του τέταρτου καλύτερου παίκτη, του πέμπτου κ.ο.κ. δ) σε πλήρη ισοβαθμία ορίζεται αγώνας μπαράζ μεταξύ των τριών καλυτέρων παικτών των ισοβαθμούντων σχολείων. Η ομαδική βαθμολογία υπολογίζεται όταν τα σχολεία συμπληρώνουν τουλάχιστον τετραμελή ομάδα και υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα σχολεία.

ΔΙΑΦΟΡΑ:
Επισημαίνονται τα εξής:
Με την άφιξη των μαθητών και συνοδών στο χώρο των αγώνων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.
Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της FIDE και της Ε.Σ.Ο. καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Διεύθυνση των Αγώνων.

Από τον Σκακιστικό Όμιλο Μυτιλήνης

Σχόλια