Δελτίο Τύπου


Με επιτυχία διοργανώθηκε το 10ο Μαθητικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Λέσβου στα Κεντρικά Σχολεία της Πόλης την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Για την παραχώρηση των σχολείων θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τον Δ/ντη του 2ου Λυκείου Μυτιλήνης κ. Ευστράτιο Βάρκα και την αντίστοιχη σχολική επιτροπή.
Με τη συμμετοχή 34 παιδιών Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων αγωνίστηκαν στις εξής ομαδοποιημένες κατηγορίες: Α΄- Β΄- Γ΄ τάξεων Δημοτικού όπου συμμετείχαν 9 μαθητές και 3 μαθήτριες, Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ όπου συμμετείχαν 11 μαθητές και 2 μαθήτριες, και Γυμνασίου – Λυκείου με 9 μαθητές.
Αγωνίστηκαν με το ελβετικό σύστημα σε 4 γύρους από τους οποίους προέκυψαν οι ακόλουθες διακρίσεις:
Στη κατηγορία Α- Β Δημοτικού βραβεύτηκαν με τη σειρά κατάταξης οι:
Εγγλέζος Χρήστος με 3 β. Δαλδαράς Μιχάλης 2,5 β. και Κακάμπουρας – Αλεξόπουλος Κων/νος 1,5 β. Ξεχωριστά βραβεύτηκε ως καλύτερη σκακίστρια η Καλίτσα Χρυσή με 1,5 β.
Στη κατηγορία Γ-Δ Δημοτικού οι:
Φωτσινός Νίκος με 4 β. Πανσεληνάς Ραφαήλ 3 β. Και Δαλδαράς Μιχάλης 2 β. Ξεχωριστά βραβεύτηκε ως καλύτερο κορίτσι η Αδαλή Σοφία με 2 β.
Στη κατηγορία Ε-ΣΤ Δημοτικού οι:
Ρόβος Στρατής με 4 β. Ευσταθίου Αλκμήνη 3 β. Και Χαλδέζος Γιάννης 2 β. Ξεχωριστά βραβεύτηκε ως καλύτερο κορίτσι η Σαγνού Ηλιάνα με 2 β.
Στη κατηγορία των Γυμνασίων οι:
Πιπίνης Κωστής με 4 β. Τσομπανέλλης Αλέξανδρος 3 β. Και Φωτσινός Στέλιος 3 β.
Στη κατηγορία των Λυκείων οι:
Αϊβαλιώτης Χρήστος με 4 β. Χιωτέλλης Μιχάλης 3 β. Και Κόβρας Χρήστος 2 β.
Στη τελετή λήξης που ακολούθησε παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Μαγγούσης ο οποίος αφού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό έκανε και τις απονομές των επάθλων στους νικητές. Τις απονομές επίσης έκαναν οι διοργανωτές Δημήτρης Σιαμέτης και Αϊβαλιώτης Μιχάλης Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του Ομίλου. Όλοι οι διακριθέντες έλαβαν σκακιστικά βιβλία και μετάλλια ενώ ο πρώτος νικητής στα μεγάλα παιδιά πήρε δώρο ένα πλήρες σετ σκακιστικών κομματιών και σκακιέρα.
Από τα παιδιά που διακρίθηκαν θα υπάρξουν 8 προκρίσεις (την ευθύνη των οποίων έχει η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου) για τους τελικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα γίνουν στις 23 έως 25 Απριλίου σε χώρο που θα οριστεί από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
Στα πλαίσια διάδοσης και ανάπτυξης του σκακιού που υπηρετούν οι μαθητικοί αγώνες που ο ΣΟΜ κάθε χρόνο πραγματοποιεί αρκετά νέα παιδιά γνωρίστηκαν με τον Όμιλο όπου μπορούν να μάθουν καλύτερο σκάκι. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί σε τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων μέχρι το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.
Την προετοιμασία της Νεανικής ομάδας του ΣΟΜ έχει αναλάβει ο νεαρός ταλαντούχος σκακιστής του ΣΟΜ Αλέξανδρος Μούλιας με στόχο την επανάληψη της περυσινής επιτυχίας ανάδειξης ως πρωταθλητών Αιγαίου.
Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού του Ομίλου οι αγώνες Πρωταθλήματος – Κυπέλου – και Νεανικών στην Αθήνα από 6 έως και 11 Απριλίου όπου θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες της Ικαρίας, Χίου, Ρόδου, Καλύμνου, Κώ, και Σαντορίνης.
Τέλος θα έχουν την ευκαιρία μεγάλης αγωνιστικής εμπειρίας οι σκακιστές και σκακίστριες του ΣΟΜ και του νησιού στο καλοκαιρινό 8ο Διεθνές Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Λέσβου 2010 που μετατίθεται από 1 έως 8 Σεπτέμβρη όπου αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού κορυφαίων Ελλήνων σκακιστών και σκακιστριών αφού θα ενσωματωθούν σ΄αυτό τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών Ελλάδος για την διεκδίκηση θέσεων συμμετοχής στα κλειστά Τελικά Πρωταθλήματα.
Από το ΔΣ

Σχόλια