Δελτίο τύπου

Η διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Όπεν τουρνουά Λέσου του ΣΟΜ έληξε την Τρίτη 28 Ιουλίου στο οποίο νικητής γιά δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε ο ουκρανός GM Alexander Zubarev με 8.5 β. παραχωρόντας ισοπαλία με τον GM από την Σερβία Robert Markus ο οποίος ήρθε δεύτερος με 8 β.
Στο τουρνουά συμμετείχαν 3 GM (δύο άνδρες και μία γυναίκα) καθώς και μία γυναίκα από την Ινδία με τον τίτλο της Διεθνούς Μέτρ (IM).Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός οτι εκπροσωπούνταν 5 χώρες καθώς επίσης μεγάλη συμμετοχή υπήρξε από τους τοπικούς σκακιστές μικρούς και μεγάλους κι ο συναγωνισμός ήταν αμείωτος και τις 8 μέρες που διήρκησε το τουρνουά.Η ανάδειξη του καλύτερου τοπικού σκακιστή κρίθηκε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο...στη παρτίδα Αρναούτογλου Βύρων – Σιαμέτη Βλαδίμηρου που μετά από πολύωρη μάχη στα 64 ασπρόμαυρα τεράγωνα έληξε με ισόπαλο αποτέλεσμα δίνοντας ισοβαθμία στους 3 τοπικούς σκακιστες Αναιρούση Μαρία, Σιαμέτη Βλαδίμηρο και Τσομπανέλλη Αλέξανδρο με 5.5β. που μοιράστηκαν τα έπαθλα.
Την τρίτη θέση κατέκτησε η σλοβένα GM Anna Srebric με 7β. ενώ στη τέταρτη ισοβάθμησαν η ινδή IM Swati Mohota με τον σκακιστή του ΣΟΜ Αλέξανδρο Μούλια με 6β.Το βραβείο της γυναικείας σκακιέρας πήρε η ινδή σκακίστρια και της τέταρτης θέσης ο σκακιστής του ΣΟΜ.
Στο τουρνουά αυτό γιά πρώτη φορά υπήρξαν ιδιώτες χορηγοί τους οποίους ο ΣΟΜ ευχαριστεί ιδιαίτερα όπως ο Μεγάλος χορηγός ΟΠΑΠ καθώς και οι χορηγοί ΕΟΤ και ΚΟΣΜΟΤΕ εκτός από τους επίσημους φορείς της Πολιτείας όπως το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, ο Δήμος Μυτιλήνης, και η Περιφέρεια Β.Αιγαίου.
Στη τελετή λήξης με τις απονομές βρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων όπως η Αντινομάρχης κ. Τζουβελεκάκη Μαρία, και η Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κ. Χοχλάκα Βάσω οι οποίες έκαναν και τις βραβεύσεις των νικητών καθώς επίσης μίλησαν με καλά λογια γιά την δράση του ΣΟΜ κύρια στις μικρές ηλικίες αναγνωρίζοντας τόσο το ίδιο το αγώνισμα γιά τον διαπαιδαγωγητικό του χαρακτήρα όσο και την προσπάθεια από πλευράς των φορέων να στηρίξουν και στη συνέχεια στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους.
Τέλος ευχήθηκαν όλοι του χρόνου καλύτερα ανανεώνοντας το ραντεβού τους με αρτιότερη οργάνωση χωρίς την οικονομική κρίση και με καλύτερες προδιαγραφές και οικονομικά γιά μεγαλύτερη συμμετοχή στο τουρνουά σκακιστών από όλα τα μέρη της πατρίδας μας και άλλων χωρών με πιθανή μετακίνηση των ημερομηνιών προς το τέλος της καλοκαιρινής σαιζόν.

Σχόλια