Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης στην Α’ Εθνική

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Αριθμ. Πρωτ. 44/2008
Μυτιλήνη 10-09-2008

Δελτίο Τύπου



Ο Σκακιστικός Όμιλος Μυτιλήνης το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Σεπτεμβρίου αγωνιστικέ στην Αθήνα με την ομάδα της Καλύμνου σε 12μελή σύνθεση και προκρίθηκε στην Α’ Εθνική για το 2009 όπου θα βρεθεί ανάμεσα στις 34 ομάδες του σκακιστικού κόσμου της Ελλάδας. Η σημαντικότερη διάκριση ύστερα από τη συμμετοχή του στην Β’ Εθνική το 1988. Το Σάββατο η ομάδα του ΣΟΜ νίκησε με σκόρ 7-5 ενώ την Κυριακή έχασε από την Κάλυμνο με 6,5-5,5 που του έδωσε την πρόκριση. Και τις δύο μέρες οι μάχες στα 64 τετράγωνα της σκακιέρας κράτησαν σε αγωνία παίκτες και θεατές έως το τελευταίο δευτερόλεπτο και έδωσαν πολλές συγκινήσεις αφού υπήρχαν αρκετές ανατροπές. Σαφώς καλύτερη η ομάδα του ΣΟΜ θεωρητικά και πρακτικά αλλά σε έναν αγώ να όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες.
Το σημαντικότερο για τον ΣΟΜ είναι η ελπίδα ότι το φυτώριο των νεαρών σκακιστών και σκακιστριών θα έχει συνέχεια και ο τόπος μας δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες ομάδες επαρχιακών πόλεων της χώρας μας. Θα αναδειχθούν τα ταλέντα του κρύβονται σήμερα μέσα σε ένα ασφυκτικό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και τα παιδαγωγικά στοιχεία αυτού του αγωνίσματος θα λάμψουν.
Ο Σκακιστικός Όμιλος θα συνεχίσει τις δραστηριότητες του όλη τη σχολική χρονιά με τα μαθήματα που θα παραδίδονται σε νέα στέγη που με νέα ανακοίνωση θα ενημερωθούν γονείς και μαθητές σκακιστές και σκακίστριες του ομίλου με τις συγκεκριμένες ώρες μαθημάτων για όλες τις ομάδες (αρχαρίων, προχωρημένων, μικρών και μεγάλων) που θα γίνονται τρις φορές την εβδομάδα.
Ο ΣΟΜ φιλοδοξεί στην ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών στο σχολικό πρωτάθλημα και να καλύψει όλες τις προκρίσεις που θα του δοθούν από την ΕΣΟ στους πανελλαδικούς τελικούς αγώνες του Σχολικού πρωταθλήματος του 2009.
Επόμενο ραντεβού σε μια σημαντική διοργάνωση για όλους στο 9ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Λέσβου.


Από το Δ.Σ. του
Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης

Σχόλια