Δελτίο Τύπου

Το 6ο Διεθνές Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Λέσβος 2008 ολοκληρώθηκε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.
Συμμετείχαν συνολικά 63 σκακιστές ανάμεσα τους 2 GM ένας ΙΜ και 2 ΟΜ. Σημαντικό το γεγονός ότι αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των σκακιστών της Μυτιλήνης (συνολικά 27) που δίνουν ελπίδες ότι τα επόμενα χρόνια θα πρωταγωνιστούν στις πανελλήνιες διοργανώσεις μέσα από τις γραμμές της ομάδας του ΣΟΜ.
Απ’ όλους χαρακτηρίστηκε πολύ καλή η δουλεία που γίνεται στις μικρές ηλικίες. Άνετα ήταν η επικράτηση του GM Zubarev Alexander με Διεθνές ΕΛΟ 2561 ο οποίος ένανε 8,5 στα 9!!! Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο ΙΜ Θανάσης Καραγιάννης και η WGM Karlovich Anastasia με 7 βαθμούς και μοιράστηκαν τα έπαθλα του 2ου και 3ου νικητή. Τέταρτος αναδείχθηκε ο ΟΜ Μαργαρίτης Φώτης με 6,5 βαθμούς από την ομάδα των Άνω Λιοσίων που είχε την πολυπληθέστερη συμμετοχή στο τουρνουά με 16 αθλητές. Στις ξεχωριστές κατηγορίες καλύτερη γυναίκα αναδείχθηκε η Φατούρου Ελένη με 6 βαθμούς από την ομάδα των Αμπελόκηπων Αθηνών. Ενώ ο Βλαδίμηρος Σιαμέτης με 6,5 βαθμούς πήρε το βραβείο του Τοπικού σκακιστή έχοντας ισοβαθμήσει με τον ΟΜ Μαργαρίτη Φώτη στην Πέμπτη θέση!!!
Διακρίσεις και μετάλλια έλαβαν οι:
• Τσομπανέλλης Θεμιστοκλής με 5 βαθμούς σκακιστής του ΣΟΜ στη κατηγορία κάτω των 18 ετών
• Ρηγόπουλος Τσίγκος Αλέξανδρος από τα Άνω Λιόσια με 6 βαθμούς στην κατηγορία κάτω των 14 ετών
• Χιωτέλλης Μιχάλης με 5 βαθμούς του ΣΟΜ στην κατηγορία κάτω των 14 ετών
• Παπαδόπουλος Παναγιώτης με 6 βαθμούς από το Γαλαξία Θεσσαλονίκης στην κατηγορία κάτω των 12 ετών
• Παπαδόπουλος Αστέριος με 4 βαθμούς από το Φυσιολάτρη Νίκαιας Αθηνών στην κατηγορία κάτω των 10 ετών και ο
• Πανσεληνάς Ραφαήλ με 4 βαθμούς σκακιστής του ΣΟΜ στην κατηγορία κάτω των 8 ετών

Στη τελετή λήξης παραβρέθηκε ο Αντινομάρχης Βατής Γεώργιος ο οποίος έκανε και την απονομή στον νικητή του τουρνουά. Παίρνοντας το λόγο μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον ΣΟΜ και τη διοργάνωση και υποσχέθηκε τη στήριξη της Νομαρχίας στην προσπάθεια που κάνει ο ΣΟΜ να καθιερωθεί ως θεσμός στα καλοκαιρινά τουρνουά της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο την ίδια εποχή. Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα σχόλια για την παρουσίαση του τουρνουά στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ομίλου www.somitilinis.gr όπου έγιναν συνολικά 1500 επισκέψεις βλέποντας ζωντανά τα έξι πρώτα τραπέζια κάτι το οποίο θα καθιερωθεί. Τέλος να αναφέρουμε ότι έγιναν και δύο ξεναγήσεις στους συμμετέχοντες από την Χριστίνα Ανερούση στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Κάστρο της Μυτιλήνης που ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Σχόλια